Gy.I.K. Esküvői fotók

Az elmúlt évek során számos és számos esküvői megbeszélése alkalmával azt vettük észre, hogy a felmerülő kérdéseknek van egy közös halmaza, amire egyaránt kíváncsi minden házasulandó pár, ezeket szedtük most csokorba. Természetesen, ha ezek mellett még bármilyen kérdés felmerülne bennetek, szívesen segítünk,
a kapcsolati oldalunkon található elérhetőségeink valamelyikén.

MIKOR VÁLASSZATOK MINKET?

Akkor, ha szerintetek az egyszerű az nagyszerű és ha közel áll hozzátok a minimalista maximalizmus! 
Akkor, ha az oldalunkon leírt stílus, vizuális megjelenítés közel áll hozzátok! 
Akkor, ha igényesen utómunkázott esküvői anyagot szeretnétek viszontlátni magatokról! 
Akkor, ha szeretnétek, hogy egy távoli szemként örökítsük meg az esküvőtöket! 
Akkor, ha szeretnétek, hogy az esküvőtök egy örök emlékként szolgáljon számotokra! 

MI JELLEMZŐ A FOTÓZÁSI STÍLUSUNKRA?

Fontos számunkra, hogy teljesen elhatárolódjunk a beállított képektől. Igazság szerint még a csoportképekbe is igyekszünk belecsempészni valami kis őszinte esszenciát, hiszen mi más adhatná meg a képek hangulatát mint az emberi gesztusok?

A highlights nevet is pontosan ezért választottuk, hiszen mi az esküvő csúcspillanatait keressük és örökítjük meg számotokra. Meggyőződésünk, hogy ezek a jelenetek minden esküvőn jelen vannak, és a mi feladatunk, hogy megtaláljuk őket! A kreatív fotózásnál és az esküvő napján is szükség van arra, hogy átbeszéljük a történéseket, erre elsősorban a fények és a kompozíció miatt kell hangsúlyt fektetnünk! Amennyiben ezeket közösen átbeszéljük, a kreatív fotózáson még amennyire feltétlenül szükséges instruálunk, az esküvő napján viszont már igyekszünk észrevétlenek lenni, mi távolabb megyünk és Ti jöttök.

MENNYIRE SZÓLUNK BELE A FOTÓZÁS MEGSZERVEZÉSÉBE?

Legyen ez a mi közös feladatunk! Néhány figyelmetlenséggel és számos aprósággal találkoztunk, amik a kommunikáció hiánya miatt jöhettek létre. Fontos számunkra, hogy a leginkább fel legyünk készülve az esküvőtők minden mozzanatára, ezért azt kérjük a lehető legtöbb ránk is vonatkozó információt osszátok meg velünk is! Nagy segítség számunkra, ha a ceremóniamesteretekkel és az esküvőszervezőtökkel is együtt tudunk gondolkozni még az esküvőt megelőzően.

Általános tapasztalatunk a fotózással kapcsolatban, hogy a belefektetett energia sokszorosan megtérül. Tehát beszéljünk róla, találjuk ki együtt a közös fotózásotokat és az esküvő megjelenítését.

MIKOR A LEGIDEÁLISABB A KREATÍV FOTÓZÁS IDŐPONTJA?

Nyári időszakban az ideális fényviszonyok hajnalban és kora este/késő délután vannak, ekkor a hőmérséklet is kedvezőbb mint napközben! Ennek tudatában tervezzük a párokkal a fotózásokat. Kreatív csomagunk lehetővé teszi, hogy egy külön napot tűzzünk ki a kreatív fotózásotokra. Ennek számos előnye van, mind számotokra, mind számunkra. Az esküvő napján sokszor bele sem lehet sűríteni egy ilyen fotózást, valamint Ti is sokkal rugalmasabbak és nyugodtabbak lehettek egy külön időpont alkalmával.

Fontos szempont számunkra, hogy már az esküvő tervezési fázisába is beavassatok minket, mivel az időpont, és a fények rengeteget tudnak számítani az esküvői fényképek végső vizuális megjelenítésének alakulásában.
Ezen körülmények teljesülésekor mi is zökkenőmentesebben tudjuk garantálni az általunk ígért minőség teljesítését. 

MIRŐL KÉSZÜLNEK ESKÜVŐI FÉNYKÉPEK?

Gyakorlatilag mindenről! Stábunk már a készülődés előtt a helyszínre érkezik és minden fontos momentumot – díszítés, készülődés, dekoráció stb. megörökítünk. Számunkra fontos, hogy amikor az esküvői képeiteket nézitek sikerüljön megidézni az adott nap hangulatát. Ebben sok esetben segítenek a kis részletek is.

A BARÁTOKAT ÉS A CSALÁDOT IS LEFOTÓZZÁTOK?

Természetesen a násznépről is készítünk portrékat, kisebb csoportképeket, humoros jelenet-fotókat a nap azon szakaszában amikor nincs jelentősebb esemény. Fontos, hogy a csoportképek elkészítésére elegendő időt hagyjunk! Itt is figyelembe kell venni az ideális fény adta lehetőségeket és azt is, hogy hány főről beszélünk. Például egy októberi esküvő esetében, ha naplemente idejében kezdjük a csoportfotókat a fényviszonyok gyorsan változnak, ez nagyban nehezíti a munkánkat mind aznap, mind pedig a retusálási folyamatban! Igyekszünk előre elkerülni ezeket a hátráltató tényezőket, de ehhez Ti is kellettek!

HÁNY FÉNYKÉP FOG KÉSZÜLNI AZ ESKÜVŐNKRŐL?

A csomagjaink mindegyikében megtalálható egy hozzávetőleges darabszám, amit igyekszünk vállalni! Ezeknél a darabszámoknál azonban legtöbb esetben valamivel több végleges képet szokotunk átadni.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG ASSZISZTENSRE, VAGY KÉT FOTÓSRA?

Egy asszisztensre nagyon sok szempontból szüksége lehet egy fotósnak. Első és legfontosabb dolog, hogy az esküvő egy olyan esemény, ahol minden egyszerre és egyszer történik meg, nincs idő, sem lehetőség megismételni az ott látott jeleneteket! Ezért nagyon fontos számunkra, hogy meg tudjuk osztani a munkát egymás közt, így minden pillanatot képesek vagyunk elkészíteni! Az esküvői fotózás során több olyan jelenet is van, ami több szemszögből is hálás téma lehet számunkra, ilyen például a gyűrűk felhúzása. Sok esetben a szűk helyszínek sem adnak arra lehetőséget, hogy pillanatok alatt körbefotózzam ezt a történést. 

A násznép mérete is indokolhatja a második fotós, vagy épp egy asszisztens jelenlétét! Legtöbbször azt kommunikáljuk a párok fele, hogy 100 fő felett a Kreatív csomagunkat ajánljuk, ahol alapvetően is ketten megyünk a nagy napotokra! Egy ilyen násznépnél egyszerre kell több munkafolyamatot végeznünk, hiszen több emberhez, több helyszinre kell odaérnünk. Állandó fotós asszisztensemmel, Eszterrel, kialakult köztünk egy olyan kapcsolat, ahol már fél szavakból is értjük a másikat! 

Természetesen van kapacitásunk, igazán nagy létszámú esküvőkre is felkészülni, 200 fő felett ajánljuk a harmadik fotós jelenlétét.

MENNYI IDŐ ALATT KERÜLNEK ÁTADÁSRA AZ ESKÜVŐI FÉNYKÉPEK?

Az esküvő után a fényképek válogatáson esnek át, kiválasztjuk az adott pillanatról készült legjobb fotókat, majd ezután kezdjük az utómunkát (színkorrekciók, utólagos fényelés, bőrhibák eltüntetése). Fontos számunka, hogy egy esküvői fotó ne közvetítse magáról, hogy retusálták, ez nem kevés esetben időigényes művelet is lehet. Az utómunkázott kész esküvői fotókat az esküvőtök napjától számítva hatvan napra adjuk át!

Kérjük, ha valamilyen extra igényetek van, például rövidebb határidővel szeretnétek az elkészült fényképek átadását, akkor azt mindenképpen előre jelezzétek nekünk, hogy mi is kalkulálhassunk ezzel a körülménnyel és megbeszélhessük a feltételeit.

 

HOGYAN JUTNAK EL HOZZÁNK AZ ELKÉSZÜLT ESKÜVŐI FÉNYKÉPEK?

Erre több lehetőség is van. Átadhatjuk digitális adatrögzítőn is, illetve biztosítunk számotokra egy belső linket a weboldalunkra, ahonnan két éven keresztül akár újra és újra letölthetitek az esküvői fényképeiteket. Ez a megoldás olyan szempontból is praktikus, hogy a családnak, barátoknak nem kell konkrétan fizikálisan továbbítani, vagy továbbküldeni az anyagot! Itt számukra is biztosított hozzáférés!

HOGYAN TÖRTÉNIK A FOGLALÁS MENETE?

Utánanézünk, hogy a megadott dátum szabad-e még nálunk, amennyiben igen, szoktunk szorgalmazni egy személyes találkozót, avagy ha ez nem lehetséges akkor interneten, vagy telefonon is tudjuk egyeztetni a részleteket! Ezután elkészítjük a szerződésünket, majd a foglalói díj kifizetésével elfogadjátok a szolgáltatásainkat.

Ajánlatkérés

Kérj ajánlatot és kezdjük el a közös munkát!