Kérdések és válaszok - esküvői fotózás

Számos esküvői fotózással eltöltött év után nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy vannak olyan pontok, amelyek szinte kivétel nélkül érdekli a megrendelőnket, vagy nekük kell elmondanunk, szinte minden érdeklődőnknek. Sokszor találkoztunk ugyanazokkal, vagy nagyon hasonló kérdésekkel, ezért úgy döntöttünk összegyűjtjük a legfontosabbakat! A Highlightsnak fontos a kommunikáció, és a megrendelőinknek is! Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtsuk számotokra, és ehhez rátok is szükség van.

MIKOR VÁLASSZÁTOK A MI ESKÜVŐI FOTÓINKAT ?

Akkor, ha szerintetek az egyszerű az nagyszerű és ha közel áll hozzátok a letisztult elegancia!
Akkor, ha az oldalunkon leírt stílus, vizuális megjelenítés közel áll hozzátok! 
Akkor, ha igényesen utómunkázott esküvői fényképeket szeretnétek viszontlátni magatokról! 
Akkor, ha szeretnétek, hogy egy távoli szemként örökítsük meg az esküvőtöket! 
Akkor, ha szeretnétek, hogy az esküvőtök egy örök emlékként szolgáljon számotokra! 

MI JELLEMZŐ A FOTÓZÁSI STÍLUSUNKRA ? 

Esküvői fotóink készítésekor fontos számunkra, hogy teljesen elhatárolódjunk a beállított képektől… igazság szerint még a csoportképekbe is igyekszünk belecsempészni valami kis őszinte esszenciát, hiszen mi más adhatná meg a képek hangulatát mint az emberi gesztusok?!

A highlights nevet is pontosan ezért választottuk, hiszen mi az esküvő csúcspillanatait keressük és örökítjük meg számotokra. Meggyőződésünk, hogy ezek a jelenetek minden esküvőn jelen vannak, és a mi feladatunk, hogy megtaláljuk őket! A kreatív fotózásnál és az esküvő napján is szükség van arra, hogy átbeszéljük a történéseket, erre elsősorban a fények és a kompozíció miatt kell hangsúlyt fektetnünk! Amennyiben ezeket közösen átbeszéljük, a kreatív fotózáson még amennyire feltétlenül szükséges instuálunk, az esküvő napján viszont már igyekszünk észrevétlenek lenni, mi távolabb megyünk és Ti jöttök :)

ÖSSZESSÉGÉBEN MIT JAVASOLUNK AZ ESKÜVŐI FOTÓZÁS MEGSZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATBAN ?

Legyen ez a mi közös feladatunk! Néhány figyelmetlenséggel és számos aprósággal találkoztunk, amik a kommunikáció hiánya miatt jöhettek létre… fontos számunkra, hogy a leginkább fel legyünk készülve az esküvőtők minden mozzanatára, ezért azt kérjük a lehető legtöbb ránk is vonatkozó információt osszátok meg velünk is! Nagy segítség számunkra, ha a ceremóniamesteretekkel és az esküvőszervezőtökkel is együtt tudunk gondolkozni még az esküvőt megelőzően!

Általános tapasztalatunk a fotózással kapcsolatban, hogy a belefektetett energia sokszorosan megtérül. Tehát beszéljünk róla, találjuk ki együtt a közös fotózásotokat és az esküvő megjelenítését.

MIKOR A LEGIDEÁLISABB A KREATÍV FOTÓZÁS IDŐPONTJA ?

Nyári időszakban az ideális fényviszonyok hajnalban és kora este / késő délután vannak, ekkor a hőmérséklet is kedvezőbb mint napközben! Ennek tudatában tervezzük a párokkal a fotózásokat. Kreatív csomagunk lehetővé teszi, hogy egy külön napot tűzzünk ki a kreatív fotózásotokra! Ennek számos előnye van, mind számotokra, mind számunkra. Az esküvő napján sokszor bele sem lehet sűríteni egy ilyen fotózást, valamint Ti is sokkal rugalmasabbak és nyugodtabbak lehettek egy külön időpont alkalmával! 

Fontos szempont számunkra, hogy már az esküvő tervezési fázisába is beavassatok minket, mivel az időpont, és a fények rengeteget tudnak számítani az esküvői fényképek végső vizuális megjelenítésének alakulásában! 
Ezen körülmények teljesülésekor mi is zökkenőmentesebben tudjuk garantálni az általunk ígért minőség teljesítését! 

MIRŐL KÉSZÜLNEK ESKÜVŐI FÉNYKÉPEK ?

Gyakorlatilag mindenről! Stábunk már a készülődés előtt a helyszínre érkezik és minden fontos momentumot - díszítés, készülődés, dekoráció stb. megörökítünk. Számunkra fontos, hogy amikor az esküvői képeiteket nézitek sikerüljön megidézni az adott nap hangulatát… ebben sok esetben segítenek a kis részletek is.

A BARÁTOKAT ÉS A CSALÁDOT IS LEFOTÓZZÁTOK ?

Természetesen a násznépről is készítünk portrékat, kisebb csoportképeket, humoros jelenet-fotókat a nap azon szakaszában amikor nincs jelentősebb esemény. Fontos, hogy a csoportképek elkészítésére elegendő időt hagyjunk! Itt is figyelembe kell venni az ideális fény adta lehetőségeket és azt is, hogy hány főről beszélünk. Például egy októberi esküvő esetében, ha naplemente idejében kezdjük a csoportfotókat a fényviszonyok gyorsan változnak, ez nagyban nehezíti a munkánkat mind aznap, mind pedig a retusálási folyamatban! Igyekszünk előre elkerülni ezeket a hátráltató tényezőket, de ehhez TI is kellettek!

HÁNY FOTÓ FOG ELKÉSZÜLNI AZ ESKÖVŐNKRŐL ?

A csomagjaink mindegyikében megtalálható egy hozzávetőleges darabszám, amit igyekszünk vállalni! Ezeknél a darabszámoknál azonban legtöbb esetben valamivel több végleges képet szokotunk átadni.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG ASSZISZTENSRE, VAGY ÉPP KÉT FOTÓSRA ?

Egy asszisztensre nagyon sok szempontból szüksége lehet egy fotósnak. Első és legfontosabb dolog, hogy az esküvő egy olyan esemény, ahol minden egyszerre és egyszer történik meg, nincs idő, sem lehetőség megismételni az ott látott jeleneteket! Ezért nagyon fontos számunkra, hogy meg tudjuk osztani a munkát egymás közt, így minden pillanatot képesek vagyunk elkészíteni! Az esküvői fotózás során több olyan jelenet is van, ami több szemszögből is hálás téma lehet számunkra, ilyen például a gyűrűk felhúzása. Sok esetben a szűk helyszínek sem adnak arra lehetőséget, hogy pillanatok alatt körbefotózzam ezt a történést. 

A násznép mérete is indokolhatja a második fotós, vagy épp egy asszisztens jelenlétét! Legtöbbször azt kommunikáljuk a párok fele, hogy 100 fő felett a Kreatív csomagunkat ajánljuk, ahol alapvetően is ketten megyünk a nagy napotokra! Egy ilyen násznépnél egyszerre kell több munkafolyamatot végeznünk, hiszen több emberhez, több helyszinre kell odaérnünk. Állandó fotós asszisztensemmel, Dáviddal, kialakult köztünk egy olyan kapcsolat, ahol már fél szavakból is értjük a másikat! 

Természetesen van kapacitásunk igazán nagy fős esküvőkre is felkészülni 200 fő felett ajánljuk a 3.fotós jelenlétét.

Mennyi idő alatt kerülnek átadásra az esküvői fényképek ?

Az esküvő után a fényképek válogatáson esnek át, kiválasztjuk az adott pillanatról készült legjobb fotókat, majd ezután kezdjük az utómunkát (színkorrekciók, utólagos fényelés, bőrhibák eltüntetése). Fontos számunka, hogy egy esküvői fotó ne közvetítse magáról, hogy retusálták, ez nem kevés esetben időigényes művelet is lehet. Az utómunkázott kész esküvői fotókat az esküvőtök napjától számítva hatvan napra adjuk át! Kérjük, ha valamilyen extra igényetek van, például rövidebb határidővel szeretnétek az elkészült fényképek átadását, akkor azt mindenképpen előre jelezzétek nekünk, hogy mi is kalkulálhassunk ezzel a körülménnyel és megbeszélhessük a feltételeit.

HOGYAN JUTNAK EL HOZZÁNK AZ ELKÉSZÜLT FÉNYKÉPEK ?

Erre több lehetőség is van. Átadhatjuk digitális adatrögzítőn is, illetve biztosítunk számotokra egy belső linket a weboldalunkra, ahonnan két éven keresztül akár újra és újra letölthetitek az esküvői fényképeiteket. Ez a megoldás olyan szempontból is praktikus, hogy a családnak, barátoknak nem kell konkrétan fizikálisan továbbítani, vagy továbbküldeni az anyagot! Itt számukra is biztosítottok hozzáférés!

HOGYAN TÖRTÉNIK NÁLATOK A FOGLALÁS MENETE ?

Utánanézünk, hogy a megadott dátum szabad-e még nálunk, amennyiben igen szoktunk szorgalmazni egy személyes találkozót, avagy ha ez nem lehetséges akkor interneten, vagy telefonon is tudjuk egyeztetni a részleteket! Ezután elkészítjük a szerződésünket, majd a foglalói díj kifizetésével elfogadjátok a szolgáltatásainkat. 

Keress minket a +36 30 595 2790 -es telefonszámon, az info@highlights.hu email címen, vagy kapcsolat menüpontunk alatt található formulánk segítségével!